×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van een tuinschutting

Via onderstaand formulier vraag je in één klap meerdere prijzen aan van verschillende specialisten in je buurt. Je kan makkelijk prijzen vergelijken, en de specialist met de beste prijs zelf contacteren.

Geen goede prijs ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en zonder verplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

beton-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Betonnen schutting plaatsen? Waarop moet je letten?

Voor het plaatsen van een schutting kan je uit verschillende materialen kiezen. Indien je graag een stevige schutting wil, dan is beton zeker een geschikt materiaal. Beton heeft niet meteen het meest aantrekkelijke imago, maar tegenwoordig kan je met beton heel wat leuke dingen doen. Zo kan je spelen met verschillende vormen, afwerkingen en kleuren.

Bovendien biedt een betonnen schutting heel wat privacy, en zijn ze erg onderhoudsvriendelijk. Redenen genoeg dus om een betonnen schutting zeker te overwegen. Laten we eens kijken welke mogelijke uitvoeringen er zijn, en hoeveel ze kosten.

In dit artikel:

Mogelijke uitvoeringen

Betonnen schuttingen zijn er in uiteenlopende uitvoeringen. Zo kan je voor een volledig betonnen schutting gaan, maar je kan ook deels combineren met andere materialen.

Betonpalen met betonplaten

betonplaten © Shutterstock - Een betonnen schutting zoals we die allemaal kennen: betonpalen in combinatie met betonplaten

In de eerste plaats kan je kiezen voor een volledig betonnen schutting. Betonnen palen worden hier gecombineerd met betonplaten. Dit is de meest klassieke, en ook de goedkoopste uitvoering.

De betonnen palen bevatten sleuven, waarin de betonplaten kunnen geschoven worden. Je kan de schutting zo hoog maken als je zelf wil, maar meestal bedraagt de hoogte zo’n 1,80 centimeter.

Dit type schutting is het meest geschikt wanneer je slechts een beperkt budget hebt, wanneer een mooi design niet per se van belang is, of wanneer je graag privacy wil.

De prijs voor dit type schutting bedraagt ongeveer 30 euro per lopende meter. Hierin zitten de eventuele kosten voor het plaatsen van de schutting niet meegerekend.

Betonpalen met houten platen

houten platen © Shutterstock - De houten platen geven de schutting al iets meer kleur

Is een volledig betonnen schutting een beetje te gewoontjes voor jou? Dan kan je er ook voor kiezen om betonnen pilaren te combineren met panelen van een ander materiaal. Zo is het heel populair om betonnen palen te combineren met houten schermen.

Onderaan de houten schermen wordt dan vaak ook nog een betonnen plaat aangebracht. De reden hiervoor is dat het hout op die manier niet in aanraking komt met de aardbodem, en dus niet kan gaan rotten als gevolg van grondvocht.

De combinatie tussen betonnen palen en houten tuinschermen biedt heel wat voordelen. Zo kan je de stevigheid van de betonnen pilaren combineren met de warme uitstraling van de houten tuinschermen.

Een schutting van beton en hout is iets duurder dan een volledig betonnen schutting. Zo betaal je voor dit type schutting gemiddeld zo’n 50 euro per lopende meter, exclusief plaatsingskosten. De werkelijke prijs hangt echter in grote mate af van de houtsoort die je kiest. Zo zijn tropische hardhoutsoorten duurder dan Europese houtsoorten, maar deze houtsoorten zijn dan ook duurzamer en beter bestand tegen vocht en UV-stralen.

Betonschermen met structuur

betonschermen © Shutterstock - Met een beetje structuur krijgen de soms saaie betonschermen al meteen meer uitstraling

Klassieke betonplaten zijn heel monotoon, en hebben geen enkel reliëf of patroon. Maar de laatste jaren zijn er toch betonschermen op de markt gekomen, waarbij je kan kiezen voor een bepaalde structuur of patroon. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor betonschermen met een keienstructuur of houtnerfstructuur. Ze hebben de stevigheid van de gewone betonplaten, maar doorbreken met hun patroon toch de kille en monotone look van klassiek beton.

Betonschermen met structuur zijn wel iets duurder dan een standaard betonnen schutting. Zo betaal je voor dit type schutting gemiddeld zo’n 80 euro per lopende meter, exclusief plaatsingskosten.

betonnen schutting © Shutterstock - Met een betonnen schutting kies je voor een stevige en onderhoudsvriendelijke schutting met een lange levensduur

Hoe een betonnen schutting plaatsen?

betonplaten schutting © Shutterstock - Het plaatsen van een betonnen schutting verloopt al bij al vrij eenvoudig

Een betonnen schutting plaatsen verloopt eigenlijk heel eenvoudig. De plaatsing van een betonnen schutting start steeds met het verankeren van de betonnen palen in de grond. Vaak worden betonnen palen stevig in de grond geduwd, waarbij soms een diepte van zo’n 100cm wordt bereikt. De betonpalen worden vervolgens stevig verankerd in de grond met behulp van beton.

Hoever de betonpalen uit elkaar moeten staan, hangt af van het type schutting dat je kiest. Maar standaard staan de paalhouders zo’n 180cm uit elkaar.

De palen bevatten gleuven langs beide zijden, waarlangs de betonplaten tussen de palen kunnen worden geschoven. De hoogte van je schutting hangt ook weer af van de uitvoering die je hebt gekozen, maar ook hier bedraagt de standaardhoogte 180cm.

Afwerkingsmogelijkheden

Een betonnen schutting heeft een vrij kille look. Maar gelukkig bestaan er een paar mogelijkheden om je betonnen schutting op een kleurrijke manier af te werken.

Zo kan je je betonnen schutting combineren met een natuurlijke toets, door de schutting te laten begroeien met klimplanten. Klimop is hier bijvoorbeeld uitstekend voor geschikt.

Een andere mogelijkheid om de grijze look van het beton te doorbreken, is door de betonplaten te schilderen. Ook door het beton te combineren met hout, kan je meer kleur brengen in je schutting. De houten schermen kan je overigens ook perfect schilderen in allerlei kleuren.

betonplaten schutting © Shutterstock - Een betonnen schutting hoeft tegenwoordig helemaal niet meer saai te zijn. Zo kan je bv kiezen voor een schutting met een baksteenmotief.

Waarop letten bij onderhoud?

We gaven het in dit artikel al aan. Een schutting in beton in zeer onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het vooraf niet te behandelen tegen vocht, zoals een houten schutting. Maar dat betekent niet dat een betonnen schutting niet vuil kan worden in de loop der jaren. Zo kunnen opspattend water of mosgroei voor een vervuilde schutting zorgen.

Een betonnen schutting kan je eenvoudig schoonmaken met een hogedrukreiniger. Af en toe eens afspuiten met de hogedrukspuit houdt je schutting mooi proper.

Indien je betonpalen combineert met houten panelen, dan zal vooral het hout de nodige behandeling nodig hebben. Zo moet je het hout goed behandelen tegen houtrot. Ook moet je het hout behandelen tegen verkleuring door UV-stralen. Dat kan je doen door een beits aan te brengen. Uiteraard kan je er ook gewoon voor kiezen om het vergrijzingsproces z’n natuurlijke gang te laten gaan.

Hoeveel kost een betonnen schutting?

Een betonnen schutting is vrij goedkoop, in vergelijking met andere soorten schutting. Uiteraard hangt de prijs af van de lengte en de hoogte die je kiest. Ook de afwerking speelt een rol in de prijsbepaling.

Dit zijn nog eens de richtprijzen per lopende meter voor een schutting met een standaard hoogte van 180cm.

Type schuttingRichtprijs per lopende meter
Betonpalen met betonplaten30 euro
Betonpalen met houten panelen50 euro
Betonschermen met structuur80 euro

De prijzen in deze tabel zijn exclusief plaatsingskosten. Ben je benieuwd naar de tarieven voor het plaatsen van je schutting? Dan raden we je aan om offertes aan te vragen bij verschillende specialisten, en hun prijzen te vergelijken.

Gratis offertes voor het plaatsen van een tuinschutting

Via onderstaand formulier vraag je in één klap meerdere prijzen aan van verschillende specialisten in je buurt. Je kan makkelijk prijzen vergelijken, en de specialist met de beste prijs zelf contacteren.

Geen goede prijs ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en zonder verplichting.


betonwerkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Vloer in polybeton? Ontdek de voordelen
Welke soorten betonkelders zijn er?
Offertes voor betonwerken